Zéróka

Zéróka kreatív, hulladékmentes ötletek tippek,baba-mama játszócsoport

Hitvallás: Nem minden szemét ami annak látszik, régiből újat, használhatót létrehozni az igazán kreatív tevékenység.

Faragó Andrea vagyok. Divat és stílustervezőként 16 évig dolgoztam a ruhaiparban,ebből több évet a FastFashion világában. Ezek az évek megmutatták az általam addig rajongásig szeretett divat világ árnyoldalait is,elsősorban a mérhetetlen pazarlást,másodsorban az emberek fékezhetetlen vágyát a mindig újat és újat akarokra.

Mivel mindig is jobban érdekelt a mások által kidobott tárgyak újra értelmezése,így pár év alatt kirajzolódott bennem, hogy mi az én utam a textiliparban. Két fiam születésével párhuzamosan a családunkban mindinkább a környezetünk és saját magunk egészségének megóvása lett a legfontosabb. Évek óta kísérletezem a háztartásban használatos tisztító és tisztálkodási szerek, kozmetikumok, vegyszerek alternatív házi előállításával. Segítségemre szolgál, hogy korábban több évig voltam egy nagy amerikai kozmetikai cég szépségtanácsadója, ahol maximális betekintést nyertem az alapanyagok és bőrünk megismerésébe.

Jelenleg  jegyzett aromaterapeutaként bővítem a tudásomat,hogy biztosabb alapokra helyezzem a termékek előállítását és felhasználását. Ruha és textilipari tapasztalatommal pedig újrahasználható használati tárgyakkal segítem a hulladékmentes életünket,amit elsősorban mentett textilekből állítok elő.

Zéróka csoport

Mint ahogyan a nevünk is mutatja csoportunk működésének fő célja hogy gyerekek füle hallatára beszélgessünk a zéró hulladékról. Miközben a gyerekek játszanak , ismerkednek egymással és a társas élet szabályaival,addig a szülők elsajátítják a hulladékmentes életmód alapjait. Gyakorlati tudást szereznek ahhoz,hogy otthon a saját maguk által előállított kozmetikumokkal,tisztító és tisztálkodási szerekkel váltsák ki a rengeteg hulladékot termelő műanyag flakonos megoldásokat. A gyerekekkel együtt játékos kereteken belül régi,használt,mentett textilekből,fonalakból új használati tárgyakat készítünk.