Török Bettina
konduktor
„Mit is csinál egy konduktor?” – teszik fel sokan magukban a kérdést. Hát vezet. No nem buszt, vagy kórust, még csak nem is áramot, hanem foglalkozást. Komplex, játékos foglalkozást, melynek a gyermek és a szülő is aktív résztvevője.


Nem szeretem a „torna” kifejezést (főleg korai életkorban), mivel hozzám a gyerekek játszani jönnek. A játék során pedig nemcsak a mozgás, hanem a kognitív- és szociális képességek, a beszéd, és az érzelmi-akarati funkciók is fejlődnek. Természetesen ennek a folyamatnak a szülők is aktív résztvevői, hiszen az ő lelkes közreműködésük nélkül az én munkám sem teljesedhetne ki, ugyanis nincs belőlem elég, hogy minden kisgyermekkel otthon is játszhassak. Éppen ezért az órák szerves részét képezi a szülőedukáció, mely során a szülő is megtanulhatja mik azok a testhelyzetek, mozgásformák és játékok, amik gyermeke aktuális fejlettségi szintjének a legmegfelelőbbek. Ezen felül a foglalkozásokat sok-sok dallal, mondókával és jókedvvel igyekszem fűszerezni.


Konduktori tanulmányaim után a Fővárosi Pedagógia Szakszolgálatnál helyezkedtem el, ahol jelenleg is érzékszervi fogyatékos (látás- és hallássérült) gyermekek komplex korai fejlesztését végzem. A terápiás foglalkozások tervezése és vezetése mellett, a diagnosztikában is részt vettem másfél éven keresztül. A munkával eltöltött évek alatt a tanulásra is jutott idő. A munkahelyi belsős képzéseken kívül részt vettem a JERR – Koragyermekkori reflexkorrekció A modulján, valamint a Gézengúz Alapítvány Huple Balanszterápiás képzésén. Számomra a Long Life Learning nemcsak egy manapság hangzatos kifejezés, tényleg úgy gondolom, hogy folyamatos tanulásra és megújulásra van szükség a szakmámban, hogy a lehető legjobb segítséget tudjam nyújtani a hozzám forduló családoknak.


Szeretettel várok tehát minden kisgyermeket, akinek mozgásbeli megkésettsége vagy elmaradása van, esetleg halmozottan sérült, vagy más indokból szükséges számára egy jókedvű és élménydús konduktív pedagógiai fejlesztés.

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to get 15% discount