Simon Réka
okleveles pszichológus, képzésben levő családterapeuta

Pszichológusként elsősorban óvodáskortól kamaszkorig foglalkozom gyerekekkel és szüleikkel a hozzám forduló problémák kapcsán. Célom a gyermek nehézségeinek, szempontjainak megismerése és megértése, majd a megoldások keresése a szülőkkel közösen. Munkám során rendszerszemlélettel dolgozom és hiszem, hogy a probléma megoldása sokszor a családi rendszer működésében keresendő, aminek változásával a gyermek tünete, nehézsége oldódni tud. Emiatt választottam a családterápiát elsődleges módszerként.

A viselkedéselemző alapképzést a Pécsi Tudomány Egyetemen végeztem, majd a pszichológiai oklevelet a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem mesterképzésén szereztem Fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. Terepgyakorlatomat budapesti bölcsődékben, óvodákban, a BHRG-ben és a SOTE I. Számú Gyermekklinika Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai osztályán végeztem. Az itt szerzett tapasztalataimat a mindennapi munkám során alkalmazom.

Főállásban a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom, ahol óvodásokkal, kisiskolásokkal, továbbá serdülőkorú gyermekekkel és családjaikkal foglalkozom. Szakértői és terápiás tevékenységet egyaránt végzek. Jelenleg folyamatban van a család- és párterapeuta képzésem a Magyar Családterápiás Egyesületnél, továbbá az Autogén Tréning képzésem a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél.

A Borsmamában szülőkonzultációs folyamatok, nevelési tanácsadás, viselkedésmegfigyelés mellett családterápiák és párterápiák vezetését vállalom. Az utóbbiakat kettős vezetéssel. Munkámat rendszeres szakmai szupervízió mellett végzem.

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to get 15% discount