Simon Réka
okleveles pszichológus, képzésben levő családterapeuta

Pszichológusként elsősorban óvodáskortól kamaszkorig foglalkozom gyerekekkel és szüleikkel a hozzám forduló problémák kapcsán. Célom a gyermek nehézségeinek, szempontjainak megismerése és megértése, majd a megoldások keresése a szülőkkel közösen. Munkám során rendszerszemlélettel dolgozom és hiszem, hogy a probléma megoldása sokszor a családi rendszer működésében keresendő, aminek változásával a gyermek tünete, nehézsége oldódni tud. Emiatt választottam a családterápiát elsődleges módszerként.

A viselkedéselemző alapképzést a Pécsi Tudomány Egyetemen végeztem, majd a pszichológiai oklevelet a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem mesterképzésén szereztem Fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia szakirányon. Terepgyakorlatomat budapesti bölcsődékben, óvodákban, a BHRG-ben és a SOTE I. Számú Gyermekklinika Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai osztályán végeztem. Az itt szerzett tapasztalataimat a mindennapi munkám során alkalmazom.

Főállásban a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálatnál dolgozom, ahol óvodásokkal, kisiskolásokkal, továbbá serdülőkorú gyermekekkel és családjaikkal foglalkozom. Szakértői és terápiás tevékenységet egyaránt végzek. Jelenleg folyamatban van a család- és párterapeuta képzésem a Magyar Családterápiás Egyesületnél, továbbá az Autogén Tréning képzésem a Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesületnél.

A Borsmamában szülőkonzultációs folyamatok, nevelési tanácsadás, viselkedésmegfigyelés mellett családterápiák és párterápiák vezetését vállalom. Az utóbbiakat kettős vezetéssel. Munkámat rendszeres szakmai szupervízió mellett végzem.

Subscribe to get 15% discount

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to get 15% discount

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed