Terényi-Szabó Vera

Hitvallás

A gyerekeidnek nem tökéletes anyára van szüksége, hanem éppen Rád.

 Bemutatkozás

Sokfélék vagyunk, sokféle érzéssel, gondolattal, múlttal. Ugyanígy különbözőek azok a szálak, amelyek a számunkra fontos emberekhez fűznek bennünket. Magunk alakítjuk kapcsolatainkat, s azok formálnak bennünket. Így van ez akkor is, amikor életünk egyik legmeghatározóbb határkövéhez érve szülővé válunk.

Legfontosabb útjaink a gyermekeinkhez vezetnek, mégsem mindig egyszerű rátalálnunk, hiszen nincs kikövezve, megvilágítva, jelzőtáblákkal egyértelműen kijelölve. Sokszor vargabetűkkel, zsákutcákkal szegélyezett vagy nehezen járható terepen haladunk, s a megfelelő ösvényeket magunk fedezzük fel időről-időre.

Előfordul, hogy útközben megrekedünk, nem találjuk saját erőforrásainkat, eszköztelennek, tehetetlennek érezzük magunkat. Ebben a helyzetben tudok segítő kezet nyújtani.

Nem jelölöm ki az utat, nem mutatom meg, merre kell menned. Melletted, mellettetek haladok, figyelek, támogatlak és együtt megkeressük a tartalékaitokat. Segítek, hogy megtalálhasd a gyermekedhez vezető ösvényt − azt, ami csak a tiéd, a tiétek, ami lehet nehéz, küzdelmes, a megérkezés azonban mindig felemelő.

A segítő szakmát szociális munkásként kezdtem. Miután fiatal anyaságom évei alatt megtapasztaltam, hogy a szülővé válás gyökeresen megváltoztatja az ember életét, hogy a rengeteg újfajta örömforrás mellett milyen buktatókat, nehézségeket rejt magában, pszichológusként olyan területet kerestem, ahol fiatal szülőknek tudok támogatást nyújtani ebben a gyönyörű, ámde nehéz életszakaszban. Így váltam szülő-csecsemő és kisgyermek konzulens szakemberré.

Jelenleg elsősorban olyan kisgyermekes családok keresnek meg, akik valamilyen problémával küzdenek vagy támogatásra van szükségük a kisgyermekes létből adódó kérdéseikkel, dilemmáikkal, elbizonytalanodásaikkal kapcsolatban. Módszerem két sajátossága, hogy a gyerekek is részt vehetnek a konzultáción, sőt a legtöbb esetben szükség van a jelenlétükre, másrészt igény esetén – elsősorban a felmérő szakaszban – a család otthona is lehet a beszélgetés helyszíne. A konzultációs munka mellett Mamakör csoportokat vezetek frissen szült anyukák számára, ezen kívül gyermek pszichodráma csoportokat tartok kisiskolások részére. 2020. januárjától integratív gyermekterapeuta képzésen veszek részt.

Elérhetőségek:

Terényi-Szabó Vera

pszichológus, szülő – csecsemő és kisgyermek konzulens

vera@mamakor.hu

+36305385112