Czellár Mónika
művészeti terapeuta, gyászkísérő, mediátor

A végzettségeimre épülő 20 éves tapasztalataim alapján művészeti terápiás módszerrel dolgozó veszteség/gyászkísérő és mediátor vagyok.

A gyászmunkák közül a válási veszteség feldolgozásában van a legnagyobb tapasztalatom. A gyászfolyamatot, tehát hogy ki miként küzd meg a veszteséggel számos egyéni és helyzeti különbség befolyásolja. Ilyenkor egy már ismert helyzet, egyensúlyi állapot felborul, és a gyászfolyamat alatt az a cél, hogy a kialakult új helyzetben megéljük, elfogadjuk érzéseinket, szükségleteinket és ezek talapzatán felépítsünk egy életstruktúrát. 

A feldolgozás egyéni és csoportos formában is kérhető. A csoportok legnagyobb ereje a sorstársi közösségben rejlik. A csoportban megismerhetjük, hogyan zajlanak a gyászfolyamatok másokban, hogy nem vagyunk egyedül, sőt a megküzdéshez eszközöket, segítséget is kaphatunk egymástól. Felnőtteket és 10 év feletti gyerekeket vállalok.

 

A konfliktus gyakran szintén egy felborult egyensúlyi helyzetben, mint pl. a válás csúcsosodik ki. A mediáció egy olyan segítő beszélgetés, békés konfliktuskezelés, amely során a konfliktusba került felek védett helyzetben, nyíltan beszélhetnek az érzéseikről, és az ezek mögött rejlő szükségleteikről. Teljesen rendben van, ha bizonyos helyzetekben csalódottak, szomorúak, dühösek, elégedetlenek vagyunk, az érzéseinket nem tudjuk befolyásolni, a tetteinket. a viselkedésemet viszont igen! A mediációs folyamat során abban segítek, hogy az érintettek megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb, legelfogadhatóbb megoldást. Hiszen vannak helyzetek, amelyek nem oldhatók meg az azokból való kilépéssel, mert azok a fennálló konfliktushelyzetnél jóval fontosabb családi, baráti, iskolai, munkahelyi kapcsolatok. Itt ráadásul a megoldás kulcsa a felek kezében marad a bírósági vagy egy fegyelmi tárgyalással ellentétben.

Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Aenean lacinia bibendum nulla sed 

Subscribe to get 15% discount