Szalai Barbara

Kislányom megszületése előtt 9 évig a kereskedelmi televíziózásban dolgoztam, műsor asszisztensként kezdtem, aztán szépen lassan felelős szerkesztő majd főszerkesztő lettem.
A várandóság időszaka, a szülésre készülés és a szülés elsöprő ereje azonban ismeretlen, új kapukat nyitott ki számomra: egy korábbi életmódváltással együtt nagy lépést tettem előre az önazonosság és az önmunka útján.
Nemzetközi dúla tanfolyamot végeztem a DONA International-nél, többlépcsős kommunikációs képzést a La Leche Liga Magyarországnál, Sámánisztikus technikák a szülés körüli segítségnyújtásban tanfolyamot Magyarország egyik igen elismert bábájánál, Noll Andrea Nandunál.
Jelenleg az alternatív Nobel-díjas világhírű bába, Ina May Gaskin továbbképzésére készülök, emellett önkéntes szoptatási tanácsadónak tanulok.
Több mint egy éve indítottam útjára ingyenes, támogató szemléleltű anya-baba csoportomat, az Ölelő Anyakört, mivel azt tapasztaltam, hogy a várandósok, anyák, szülők egyre inkább elszigetelt mikroközösségekként kénytelenek helytállni. A klub segíthet egy megtartó közegbe kerülni, ahol a tapasztalatcsere és a hiteles információk által nyugodtabbá válhatnak a hétköznapok, könnyebbé válhat egy-egy korábban ismeretlen élethelyzet.  
Töretlenül hiszek a kommunikáció erejében: célom hasznos segítséget nyújtani a gyermekvállalásra készülőknek, hogy tudatosabban és felkészültebben várhassák életük egyik legszebb és egyben legnehezebb időszakát, új korszakát. 
Hiszek abban, hogy a szülés lehet csodálatos, izgalmas, átformáló élmény, az egyik legnagyobb beavatás egy nő számára. Ugyanezt gondolom az anyaságról is. 
Titkos vágyam, hogy a családok visszataláljanak azokhoz az ösztönös, szeretetteli érzésekhez és viselkedésmintákhoz – legyen szó életmódról vagy egy gyermekről való gondoskodásról-, melyek az ember számára a legtermészetesebbek. 
 
Szalai Barbara – édesanya, várandóskísérő és szüléstámogató dúla

https://www.facebook.com/pg/oleloanyakor/about/?ref=page_internal