Harsányi Zita

 natúr kozmetikum készítő, formulátor

Bár a táplálkozásomra már kamaszkorom óta tudatosan figyelek, a kozmetikumok és a tisztítószerek összetételének fontosságára csak később ébredtem rá. Közel egy évtizede történt, hogy egy drasztikus életforma-váltás szellemében száműztem minden káros anyagot a fürdőszobámból és a háztartásomból egyaránt, s elkezdtem natúr termékeket használni. Kezdetben ezeket vásároltam, aztán később – miután alig találtam olyan terméket, amelynek az összetevőivel elégedett lettem volna- elkezdtem saját magam készíteni is.

Ezután jött a tudatos önképzés, ami persze folyamatos és véget nem érő. Ennek keretében elvégeztem rengeteg hobbi tanfolyamot, majd egy hazai professzionális kozmetikum készítő képzésen is részt vettem. Ezt követte egy -az illóolajokra szakosodott- amerikai intézet által szervezett kurzus elvégzése, melynek keretein belül az illóolajok helyes és biztonságos használatát sajátítottam el. Jelenleg pedig hallgatója vagyok egy kiváló brit iskolának, amely kizárólag natúr kozmetikum készítőket képez profi szinten.

A kislányom születésével végül megnyílt előttem a babák és mamák világa, ami nagyon hamar szenvedéllyé, majd hivatássá változtatta a kozmetikum készítést. Saját tapasztalataimat ötvözve az eddig megszerzett tudásommal és azt kiegészítve számtalan tudományos cikkből, szakirodalomból szerzett hiteles információkkal született meg az a szemlélet és babaápolási rutin, amit a ZöldMama tanfolyamon szeretnék a jelentkezőknek átadni.